NMa onderzoekt fraude Ballast Nedam

(Novum) - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt mogelijke fraude van zowel een voormalige medewerker van bouwbedrijf Ballast Nedam als van het bedrijf zelf. Dat bevestigt een NMa-woordvoerder woensdag na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

De oud-werknemer, die afgelopen voorjaar op 69-jarige leeftijd overleed, zou Ballast Nedam en bouwbedrijf Strukton volgens de krant hebben benadeeld door onderaannemers bij bouwprojecten te vragen hogere rekeningen in te dienen. De man deelde vervolgens privé mee in de winst.

De NMa onderzoekt momenteel de persoonlijke administratie van de werknemer. Toen de fraude vorig jaar aan het licht kwam, legden Ballast Nedam en Strukton beslag op alle bezittingen van de man, waaronder diens administratie die nu door de NMa wordt onderzocht.

De toen al ernstig zieke oud-medewerker zocht, nadat Ballast Nedam vorig jaar de fraudebeschuldigingen had geuit, de tegenaanval in enkele kranteninterviews. Daarin beschuldigde hij zijn ex-werkgever van overtredingen van de mededingingswet. De NMa gaat nu na wat er waar is van die aantijgingen, aldus de woordvoerder.

Bron: Nieuws.nl

Tags: Fraude, Onderzoek, NMA, Mededinging